Manege duurzaam verlicht door bijdrage diverse fondsen
Steenwijkerwold- Na een lange periode van voorbereidingen en fondsenwerving is het de Stichting Pasmanmanege Steenwijkerwold gelukt om de  verlichting en de kantine apparatuur te verduurzamen. Op deze wijze kunnen we de exploitatiekosten drukken en zijn we weer toekomstbestendig.
Hiermee zijn de Rijvereniging en Ponyclub Steenwijck (RVPC) en Menvereniging "De Vrije Aanspanning" voor lange tijd gegarandeerd van een kwalitatief goede binnen accommodatie.

Op initiatief van RVPC is een projectplan geschreven en een eerste fonds gezocht. Vermilion was de eerste die een toezegging deed voor financiering. Dat bracht het project in eens in een stroomverstelling. De ouderwetse tl-verlichting is vervangen door led-verlichting. En alle witgoed is vervangen door nieuwe apparatuur met AA-energielabel.  Na een moeizame uitvoering heeft de Stichting Pasmanmanege Steenwijkerwold met aanvullende financiering van het Bercoop fonds en een bijdrage uit het gemeentelijke fonds Energiefonds het project tot een goed einde weten te brengen. De gemeente heeft hierbij goed meegedacht. We kijken terug op een goede samenwerking met uiteindelijk meer partijen dan aanvankelijk de bedoeling was. Vanaf nu goede duurzame verlichting tegen minder kosten. 

Algemeen nieuws

 

Het is niet toegestaan om in de manege (gangpad, opzadelruimte) pony's/paarden schoon te spuiten of af te spoelen, ter voorkoming verstopping van afvoerputten en riool.

 

 

 

Coronavirus en Paardensport, de actuele maatregelen die gelden worden op de site van de KNHS weergegeven en hebben ook betrekking op de Pasmanmanege.

www.knhs.nl